Nordic Laser

cart Varukorg  

(tom)

Nyhetsbrev

Kvinnligt håravfall

Skälen till kvinnligt håravfall är betydligt mer komplicerat än för män. Det är betydligt fler orsaker som påverkar håravfallet och dessutom ofta flera orsaker samtidigt. Däremot har det visat sig att resultaten vid behandling av en tunnhårig kvinna är mycket bra.

Kvinnor har realtivt lite testosteron i kroppen i jämförelse med en man men kvinnan är däremot mycket känsligare. En mycket liten mängd DHT i hårbotten på kvinnor får en stor effekt på det växande håret. Dessutom har kvinnor en hormonhalt i kroppen av diverse hormoner som går upp och ner, både på kort och längre sikt.

P-piller, menstruation, järnbrist, graviditet och klimakteriet. Ofta kan också sköldkörteln (thyroid) spela in och påverka tillväxten av hårcellerna och leda till tunt hår och håravfall.

En kvinna tappar aldrig allt sitt hår och blir väldigt sällan helt kal på några områden på huvudet. Det typiska mönstret hos kvinnor är att hela ovansidan av huvudet får en mer eller mindre jämt fördelad uttunning av hårstråna (diffust kvinnligt håravfall). Hårfästet kryper upp lite grand i pannan och en uttunning kan ses vid tinningarna hos många kvinnor.

Kvaliteten förändras också radikalt. Hårstråna blir tunnare och glattare och saknar styrsel. Ofta blir håret platt och livlöst och håret börjar växa betydligt långsammare, framför allt uppe på huvudet. Något som de flesta upplever är också att det är mycket svårare att styla håret och att håret inte tål så mycket styling produkter som tidigare. ”– Innan jag blev tunnhårig behövde jag nästan inga styling produkter – nu spelar det ingen roll vad jag gör” – är en kommentar som inte alls är ovanlig att höra.

Läs mer om manligt håravfall eller håravfall.


Nanofibres - Nanofibres hrfibrer frn Nanogen 240 kr